
Voel je je de laatste tijd niet helemaal fit en merk je dat het nodig is om je weerstand even een flinke boost te geven? Of ben je al verkouden en wil je er snel van af? Dan is mijn zoete aardappelsoep het perfecte recept!
Deze soep zit bomvol ingrediënten die goed zijn voor je gezondheid. De zoete aardappels bevatten onder andere heel veel vezels, vitamine A, vitamine C en caroteen. De paprika bevat veel vitamine C.
De echte helden zijn de smaakmakers. Uien, rode peper, koriander en knoflook zitten vol met stoffen die een antibacteriële en ontstekingsremmende werking hebben.
Daarnaast is de zoete aardappelsoep gewoon heel erg lekker. Dik, vullend, kruidig en romig (zonde gebruik van dierlijke producten) met een lekkere bite van de verse groenten er in. Een stukje brood erbij is uiteraard optioneel, ik vind het zelf altijd een must bij een kom soep!
De volledig plantaardige soep is makkelijk te maken en blijft een aantal dagen goed in de koelkast. Door het zetmeel zal het eerder op pudding lijken als de soep afkoelt. Maak je geen zorgen, als je het verwarmt zal het vanzelf weer dunner worden.
- 750 gram geschilde zoete aardappel
- 1 flinke sjalot
- 2-3 tenen knoflook
- Stukje verse gember van 4 cm
- Hele rode peper
- 1 theelepel olijfolie
- 400 milliliter kokosmelk light
- 800 milliliter water
- 1 eetlepel groentebouillonpoeder
- 1,5 theelepel komijnpoeder
- Vers gemalen zwarte peper
- 1 theelepel kerriepoeder
- ½ theelepel gerookt paprikapoeder (optioneel, maar wel erg lekker!)
- Blik van 300 gram maiskorrels, uitlekgewicht 285 gram
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- Verse koriander
- Snijd de zoete aardappel in kleine stukken.
- Snijd de sjalot, knoflook, rode peper en gember in stukjes en fruit in de pan met 1 theelepel olijfolie.
- Als de sjalotjes licht beginnen te bruinen voeg je de zoete aardappel, de kokosmelk en het water toe. Breng aan de kook.
- Voeg het bouillonpoeder, komijnpoeder, zwarte peper, kerriepoeder en gerookt paprikapoeder toe en laat de soep ongeveer 20 minuten koken tot de zoete aardappels zacht zijn.
- Snijd intussen alvast de paprika’s in kleine stukjes.
- Als de zoete aardappel zacht is haal je de pan van de kookplaat en pureer je de soep met een staafmixer helemaal glad.
- Voeg daarna de maiskorrels en in stukjes gesneden paprika toe aan de soep. Je kunt de soep nog even kort verwarmen, maar kook de paprika niet helemaal door.
- Strooi verse koriander over de soep vlak voor het opdienen.
- Je kan ook de helft zoete aardappel nemen en de helft pompoen. Ook pompoen zit vol met vitamine C en caroteen.
- Geen fan van koriander? Neem voor de mooie groene kleur dan de het groene gedeelte van wat bosuitjes in ringetjes gesneden.
- In plaats van mais kan je kikkererwten in de soep doen. Ook erg lekker!
Goedemorgen, Chantal,
Chantal ik wacht op meer lekker eten, ik had het van Klara gekregen?
Het ziet er lekker uit.
Wat leuk dat je een kijkje komt nemen, Lillian!
Houd de website zeker in de gaten, er volgen wekelijks meer artikelen en recepten!
Liefs, Chantal