
Dit recept is het resultaat van restjes opmaken uit de koelkast en voorraadkast. Ik vind het altijd superleuk om met een aantal resterende producten toch een heerlijke maaltijd op tafel te toveren. Ditmaal zijn dat dus zachte taco’s met krokante zoete aardappel, lichtpittige spitskool en avocado-wasabisaus. Heb je deze ingrediënten toevallig niet in huis, zoals ik, dan raad ik alsnog aan om het te gaan halen in de supermarkt. Het resultaat was namelijk erg lekker!
De zoete aardappel wordt eerst gemarineerd en daarna gepaneerd in Panko en vervolgens in de oven gebakken. De binnenkant wordt dan lekker zacht en zoet, terwijl de buitenkant knapperig is. Dit combineert goed met de pittige spitskool en de romige avocado-wasabi saus. Houd je niet zo van pittig? Gebruik dan slechts 1 theelepel sriracha saus en wasabi. Zo zijn deze heerlijke zachte taco’s met zoete aardappel voor iedereen geschikt!
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 gram geschilde zoete aardappel
- 3 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels ongezoete havermelk (of ongezoete amandelmelk)
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 100 gram panko (Japans paneermeel)
- 1 kleine rijpe avocado
- 50-75 milliliter water
- 2 theelepels wasabi (meer of minder als je wel of juist niet van pittig houdt)
- Zout naar smaak
- 300 gram gesneden spitskool
- 2 theelepels Sriracha saus (meer of minder als je wel of juist niet van pittig houdt)
- 6 mini tortillawraps
- Optioneel: Verse koriander
Je maakt het zo!
- Snijd de zoete aardappel in blokjes en doe ze in een grote kom. Meng de sojasaus met de havermelk, rijstazijn en ahornsiroop en voeg dit toe aan de kom. Hussel alles goed door elkaar en laat de zoete aardappel minimaal een kwartier marineren.
- Bekleed intussen een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vul een diep bord met de helft van de panko (gebruik niet alles in één keer, dit kan te nat worden en dan plakt het niet!).
- Haal nu de blokjes zoete aardappel stuk voor stuk nog even goed door de marinade, daarna door de panko (zorg dat alle kanten bedekt zijn met panko) en leg ze daarna zoveel mogelijk uit elkaar op de bakplaat. Bak de zoete aardappel voor 20 minuten op 180 graden.
- Doe intussen de gesneden spitskool in een pan, samen met de sriracha saus. Laat dit op laag vuur zachtjes bakken totdat de spitskool is geslonken.
- Maak intussen de avocado-wasabisaus door de schil en de pit van de avocado te verwijderen, en deze te pureren met water, wasabi en zout naar smaak.
- Aan tafel vul je de miniwraps (die kan je nog even kort verwarmen in de oven als je wil) met de pittige spitskool en de krokante zoete aardappel. Schep daar de avocado-wasabisaus op en garneer optioneel met wat koriander.
Geniet ervan!
Gek op zachte taco’s? Probeer dan ook mijn zachte taco’s met zoete aardappel, vegan kipstukjes, mais, tomaat en avocado-limoensaus!
Geef een reactie