
Hoisin paddenstoelenstoof is zo’n gerecht waar je relatief weinig ingrediënten voor nodig hebt, wat barst van de smaak én wat binnen een handomdraai op tafel staat. Ideaal!
Hoisinsaus is een Aziatische saus op basis van sojabonen. De smaak is kruidig en erg hartig, maar ook een beetje zoet. Erg lekker! Je kunt het gewoon krijgen bij de supermarkt, maar ook bij de toko.
Five spice poeder is te krijgen bij de supermarkt en de toko. Het is een mengsel van peper, venkelzaad, steranijs, kaneel, en kruidnagel. Je hebt maar een klein beetje nodig voor een flinke smaakbom. Een super combinatie met de hoisinsaus!
Met dit gerecht krijg je gemakkelijk een flinke portie groenten binnen. De paddenstoelen hebben een beetje een vlezige structuur. Dit gerecht is dus ook een aanrader voor mensen die nog een beetje moeten wennen aan gerechten zonder vlees of zonder vleesvervangers. Hoisin paddenstoelenstoof laat zien hoe lekker een gerecht met alleen maar groenten kan zijn!
Houd je wat over? De hoisin paddenstoelenstoof kan je makkelijk in de koelkast bewaren. De volgende dag is het net zo lekker!
Ingrediënten voor 2-3 personen
- 300 gram kastanjechampignons
- 150 gram oesterzwammen
- 3 tenen knoflook
- Klein stukje verse gember
- 3 bosuitjes
- 165 gram maiskorrels (uitlekgewicht)
- 100 gram doperwten (ik gebruik diepvries doperwten)
- 2 eetlepels hoisin saus
- 2 eetlepels zoete chilisaus
- Eetlepel sojasaus
- 1,5 theelepel five spice kruiden
- 180 gram pandanrijst
Je maakt het zo!
- Zet een pan met water op het vuur voor de rijst. Als het water in de pan kookt, voeg je de rijst toe en kook je het in zo’n 10 minuten gaar.
- Snijd in de tussentijd de champignons en oesterzwammen in stukjes en doe ze in een grote wokpan. Bak de paddenstoelen zonder olie op middelhoog vuur.
- Terwijl de paddenstoelen bakken, pel je de knoflook en schil je de gember. Hak de knoflook en gember fijn. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Voeg alles toe aan de wokpan en blijf regelmatig omscheppen.
- Ook de maiskorrels en doperwtjes kunnen nu in de wokpan. Voeg daarna ook de hoisinsaus, zoete chilisaus, sojasaus en five spice kruiden toe. Roer alles door elkaar en laat het op laag vuur nog even sudderen.
- Als de rijst gekookt is giet je het af en schep je het op de borden. Schep de hoisin paddenstoelenstoof ernaast en serveer direct.
Eet smakelijk!
Tip!
- Garneer het gerecht eventueel met het fijngehakte groene gedeelte van de bosuitjes en wat sesamzaad
- Ik serveer dit gerecht graag met een schaaltje frisse komkommerschijfjes
- Heb je geen zoete chilisaus in huis? 1,5 eetlepel ahornsiroop met een theelepel sriracha saus is ook lekker!
Geef een reactie