
Dit is één van mijn favoriete taartjes! De passievrucht smaak past misschien beter bij de zomer, maar juist nu de dagen wat korter en kouder worden vind ik het fijn om nog een beetje ‘zomer’ in huis te hebben! Dat lukt met mijn raw passievrucht taartje prima!
Je kan mijn raw passievrucht taartje een beetje vergelijken met een cheesecake, maar dan wat compacter. Uiteraard helemaal vegan, maar ook glutenvrij. Dit taartje wordt zoveel mogelijk met natuurlijke ingrediënten gemaakt, waaronder noten, dadels en fruit. Het lijkt misschien een klein taartje, maar geloof mij: dit taartje vult flink! Een klein stukje is meer dan genoeg.
Ik heb het over één taartje, maar het recept is eigenlijk voor twee taartjes. Waarom? Omdat het net zo makkelijk is om er twee te maken, en ik er graag één in de vriezer stop voor wanneer ik weer een mega taart-craving heb! Maak je er liever echt maar één? Geen probleem, halveer dan gerust het recept.
Voor het maken van mijn raw passievrucht taartje heb je een goede hakmolen of keukenmachine nodig, die sterk genoeg is om de noten te kunnen vermalen. Als je dat hebt, is dit recept een fluitje van een cent en binnen no time klaar. Het toevoegen van de verse frambozen is optioneel, maar ik raad het zeker aan. Dit maakt het taartje nog lekkerder! Heb jij al trek?
Ingrediënten voor 8 stukjes (2 kleine bakvormpjes)
- 60 gram amandelmeel
- 40 gram kokosmeel (of eventueel extra amandelmeel)
- 4 grote of 5 kleine verse Medjoul dadels zonder pit (85 gram)
- snufje zout
- 2 eetlepels citroensap
- 100 gram ongeroosterde en ongezouten cashewnoten
- 7 passievruchten
- 60 gram kokosolie
- 1 theelepel vanille-extract
- 40 gram ahornsiroop
- Optioneel: verse frambozen
Je maakt het zo!
- Laat de cashewnoten 10 minuten weken in warm water.
- Bekleed de bodem van de kleine bakvormpjes (diameter 12 centimeter) met bakpapier.
- Maal voor de bodem het amandelmeel, kokosmeel, de ontpitte dadels, een heel klein snufje zout, en twee volle eetlepels citroensap fijn in een hakmolen of keukenmachine.
- Verdeel het mengsel over de bodems van de twee bakvormpjes en duw stevig aan met je vingers.
- Maak nu de bovenlaag door de geweekte cashewnoten, kokosolie, vanille-extract ahornsiroop en de inhoud van vijf passievruchten fijn te malen in een hakmolen.
- Verdeel dit mengsel over de twee bakvormpjes en strijk zoveel mogelijk glad met een lepel. Laat de taartjes nu een uurtje opstijven in de koelkast.
- Voor het serveren snijd je voor elk taartje één passievrucht door en lepel de vulling op de bovenkant. Verdeel met de bolle kant van een lepel. Garneer de taartjes desgewenst nog met verse frambozen.
Geniet ervan!
Tips:
- Je kan de taartjes ook invriezen. Wacht dan met stap 7 uit het recept. Haal de taartjes ongeveer 2 tot 3 uur van te voren uit de vriezer.
- Je kan de taartjes goed bewaren in de koelkast, ook als de passievruchtlaag er op zit. Deze wordt dan wel iets droger.

Gek op raw taartjes? Kijk dan ook eens naar mijn mini avocado-limoen cheesecake bites of mijn raw carrot cake. Aanraders!
Geef een reactie