
In de categorie Vegan in 5 or less deel ik de meest simpele recepten met je, die slechts 5 ingrediënten bevatten. Soms zelfs minder! Vandaag deel ik graag één van mijn favoriete taartjes met je. Zie hier: mijn pure chocolade fudgetaart met pindakaas en kokos. Met slechts 5 ingrediënten! Vooruit, 7 als je ook de optionele ingrediënten toevoegt, maar dat hoeft zeker niet. Deze taart is machtig, maar zo lekker! Wees dan ook niet teleurgesteld dat dit recept maar voor één klein taartje is, want een klein puntje is echt al genoeg!
Afgezien van de suiker in de chocolade wordt het taartje niet gezoet. De resultaat is een hele diepe chocoladesmaak die niet misselijkmakend zoet is. Voor de echte chocoladeliefhebbers is dit het perfecte recept! Het fruit bovenop het taartje geeft net dat beetje extra. Laat je het fruit weg? Voeg dan eventueel een lepeltje ahornsiroop toe aan de vulling als je het niet zoet genoeg vindt.
Eet je niet alleen vegan, maar ook glutenvrij? Dan is dit taartje ideaal voor jou! Let er dan wel op dat je echt glutenvrije havervlokken hebt. Hoewel haver van nature glutenvrij is, kan het soms nog wel sporen bevatten. Mocht je daar gevoelig voor zijn, houd er dan rekening mee.
Zoals je gewend bent is ook dit taartje weer heel makkelijk te maken. Wel heeft de pure chocolade fudgetaart even de tijd nodig om op te stijven in de koelkast of in de vriezer. Dit taartje kan trouwens prima bewaard worden in de vriezer, dus voel je vrij om het recept te verdubbelen en om één taartje in de vriezer te bewaren. Je weet wel, voor noodgevallen 😉
Ingrediënten
- 50 gram havermout
- 25 gram amandelmeel
- 40 gram pindakaas (gemaakt van 100% pinda’s, de wat vloeibare variant dus)
- 150 gram dikke naturel kokosyoghurt
- 50 gram pure chocolade (met 65-70% cacao)
- Optioneel: Theelepeltje geraspte kokos
- Optioneel (maar aan te raden!): Een stuk of 12 verse frambozen of ander fruit naar keuze
Je maakt het zo!
- Bekleed de bodem van een klein springvormpje (12 cm) met bakpapier. Vet de zijkanten in met een klein beetje kokosolie, plantaardige boter of neutrale olie (wat je in huis hebt).
- Maal de havermout fijn in een hakmolen. Voeg het amandelmeel en de pindakaas toe aan de hakmolen en maal nog eens goed door tot een dikke massa. Verdeel dit mengsel over de springvorm, duw het goed aan en strijk het glad met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm met de taartbodem in de koelkast.
- Voor de vulling laat je de chocolade in een kom boven een pannetje water op laag vuur smelten (au-bain-marie). Zet het vuur uit zodra de chocolade is gesmolten en roer de kokosyoghurt er door heen.
- Laat dit mengsel even afkoelen en schep het dan op de taartbodem in de springvorm. Strijk de bovenkant zo glad mogelijk met de bolle kant van een lepel.
- Laat het taartje minstens drie uur in de koelkast staan om op te stijven, of doe het een uurtje in de vriezer.
- Garneer het taartje eventueel vlak voor het serveren met kokosschaafsel en wat vers fruit.
Geniet ervan!
Tip!
Gebruik geen sojayoghurt met kokossmaak of een andere variant. Omdat je geen bindmiddel gebruikt in de vulling heb je echt een dikke, romige kokosyoghurt nodig. Anders blijft de vulling vloeibaar!
Geef een reactie