
Pannenkoeken zijn hier favoriet! Ik kook thuis altijd, maar mijn man bakt de pannenkoeken. Dat is onze gewoonte. Ik kan nooit wachten tot hij al het beslag heeft gebakken, ik zit intussen al lekker van de pannenkoeken te snoepen. Ons favoriete beleg? Verse aardbeien! Pannenkoeken en aardbeien zijn een perfecte combinatie.
Soms heb ik zoveel trek in pannenkoeken, dat ik ze gewoon voor het ontbijt maak. Dat doe ik dan wel weer zelf! Deze pannenkoekjes zijn net even anders dan normaal. Ze worden gemaakt zonder ei, melk of tarwemeel. Toch zijn ze ontzettend lekker! Kinderen zullen gek zijn op deze pannenkoekjes en ze kunnen ook prima helpen met het maken ervan.
Wat wel belangrijk is met dit recept, is dat je er echt even de tijd voor neemt. Ze bakken namelijk niet zo snel als normale pannenkoeken van tarwemeel. Deze hebben echt wat langer nodig om te garen. Je merkt het vanzelf met bakken. Wil je ze te snel omkeren, dan vallen ze volledig uit elkaar. Pas als ze echt even een paar minuten op één kant liggen, kan je ze makkelijk omkeren. Geduld is het toverwoord!
Ik heb mijn pannenkoekjes belegd met aardbeien, pecannootjes en een klein beetje ahornsiroop. Heerlijk! Wat is jouw favoriete pannenkoekenbeleg?
- 30 gram amandelmeel
- 20 gram kikkererwtmeel
- Halve eetlepel gebroken lijnzaad
- 100 milliliter water
- Halve theelepel kaneel
- Halve theelepel vanille extract
- Klein beetje kokosolie of vegan boter om in te bakken
- Optioneel: vers fruit, pecannootjes, ahornsiroop of ander beleg
- Meng met een garde het amandelmeel, kikkererwtmeel, lijnzaad, water, kaneel en vanille extract door elkaar en laat het even twee minuutjes staan.
- Verwarm een heel klein beetje kokosolie of vegan boter in een koekenpan op middenhoog vuur. Giet de helft van het beslag in de pan. Laat je pannenkoek op middenhoog vuur even goed gaar worden. Dit duurt even. Zet je vuur niet te hoog!
- Keer de pannenkoek heel voorzichtig om met een spatel (je merkt vanzelf of dit lukt, als de randjes te kruimelig zijn is de pannenkoek nog niet gaar) en laat ook nog even bakken op de andere kant.
- Laat de pannenkoek op je bord glijden en herhaal stap 2 en 3 met de rest van het beslag.
- Serveer je pannenkoekjes met beleg naar keuze.
Eet smakelijk!

Geef een reactie