Ik ben Chantal, 30 jaar en woon met mijn man in omgeving Utrecht.
Als ik mezelf moet omschrijven dan zou ik zeggen: graag op mezelf, vrolijk, dromerig, een beetje stuntelig en héél gek op eten en reizen.
Reizen doe ik het liefst zo vaak mogelijk! Ken je die mensen die aan het einde van hun vakantieperiode zeggen: ‘Nou, nu ben ik wel weer klaar voor het gewone leven’?
Zo’n persoon ben ik dus niet. Mijn man en ik proberen zeker twee keer per jaar weg te gaan. Mijn favoriete reizen? West-Amerika, Kroatië, Thailand, Zuid-Frankrijk, Rome en onze huwelijksreis naar de Malediven. Ik hoop dat er nog vele reizen mogen volgen!
Eten heeft altijd een belangrijke plaats gehad in mijn leven. Al vanaf dat ik een jaar of 9 of 10 was, stond ik regelmatig in de keuken. Geen bijzondere dingen hoor, op dat moment waren het vooral pannenkoeken, omeletten en havermout. Gedurende de jaren heeft de liefde voor eten zich steeds meer ontwikkeld. Van uitgebreid koken en zoveel mogelijk restaurants uitproberen, naar talloze delicatessenwinkels bezoeken en het ene kookboek na het andere verslinden. Ik kon er geen genoeg van krijgen.
Rond mijn twintigste begon ik me meer te verdiepen in gezonde voeding en koos ik voor veel meer groenten en fruit, en meer vegetarische maaltijden. Weer een jaar of 5 later begon ik ook zuivel en eieren wat vaker te laten staan. Ik kocht mijn eerste plantaardige kookboek, maar zag dat toch niet helemaal zitten. Het leek me moeilijk! Dat boek bewaarde ik wel en las ik nog regelmatig.
Na een aantal jaar als flexitariër door te sukkelen, begon het toch weer te kriebelen om gewoon álle dierlijke producten de deur uit te doen. Het voelde niet meer goed.
Ik wist alleen nog steeds niet goed hoe ik dat moest aanpakken.
De start van de Corona-crisis maakte het voor mij makkelijker om vrijwel volledig plantaardig te gaan eten (zo’n 95%). Geen feestjes, uitjes, borrels, etentjes of andere momenten die het moeilijk kunnen maken. Daarbij was er juist heel veel tijd om uit te zoeken hoe je gezond, makkelijk en lekker plantaardig kunt eten (wat helemaal niet zo moeilijk bleek te zijn). Plus heel veel tijd om lekker in de keuken te staan en uit te proberen! Ik heb gekookt alsof mijn leven er van af hing en dat doe ik nog! Het geeft me ontzettend veel plezier en ik word er erg creatief van.
De eerste maanden maakte ik heel af en toe nog een uitzondering (want ja, sushi en taart), maar toen ik meer leerde over wat dieren wordt aangedaan en wat de impact op het milieu is, wilde ik die uitzonderingen niet meer maken. Klaar, over en uit. Inmiddels eet ik dus 100% plantaardig en eet ik eigenlijk lekkerder dan ooit!
Naast mijn eetpatroon ben ik ook andere aspecten van mijn leven aan het aanpassen. Zo koop of maak ik fijne, natuurlijke en vegan verzorgingsproducten en blijf ik me lekker verdiepen in andere duurzame(re) opties. Super interessant!
Ik wil niemand pushen om te veranderen. Mij heeft het immers ook een aantal jaren gekost om echt mijn weg te vinden. Wel denk ik dat we samen heel veel kunnen bereiken! Daarom zijn alle recepten die ik maak en alle verzorgingsproducten die ik test op mijn blog dus zonder dierlijke ingrediënten.
Fijne Inspiratie voor jou, goed voor de dieren en het milieu en een mooie herinnering voor mij dat er zo veel vegan mogelijkheden zijn! Wat mij betreft wordt de toekomst een beetje groener 😉
Nog meer weten?
Ik houd van: eten, reizen, mooi weer, yoga, vegan taartjes, koken, lachen, groente smoothies, natuur, avocado’s, lezen, wellness, chocolade, nieuwe plekken ontdekken, dieren (waaronder mijn kat, Rody), alleen zijn, dansen, wandelen, series kijken en uiteraard tijd doorbrengen met mijn man, familie en vrienden.
Ik houd niet van: stressmomenten, het nieuws kijken, drukte, bleekselderij (bah!), verplichtingen, haast, oordelen, negativiteit, Nederlandstalige muziek.
Je mag me altijd een berichtje sturen als je vragen hebt! Veel plezier op mijn blog!