
Cheesecake is altijd al een favoriet van mij geweest! Gelukkig is het heel makkelijk om vegan ‘cheesecake’ te maken. Met plantaardige yoghurt, rauwe cashewnoten of in dit geval: avocado!
Mijn mini avocado-limoen cheesecake bites zijn lekker fris door het vleugje limoen en romig door de avocado. De bodem heeft een lekkere chocoladesmaak. Door een beetje kokosolie toe te voegen aan de avocado, stijft de vulling goed op in de koelkast.
De smaak van deze kleine bites is niet extreem zoet, wel heel lekker! Ik garneer ze graag met wat verse frambozen, maar stukjes aardbei of blauwe bessen kunnen ook prima. Deze kleine taartjes zijn superleuk om met kinderen te maken (en te eten!).
Je kan deze vegan cheesecake bites prima afgedekt in de koelkast bewaren. Wel raad ik je aan om ze binnen twee dagen op te eten. Hoe verser, hoe beter! De kleur wordt in die twee dagen iets minder helder. Voor de smaak maakt dat niet uit. Als je een beetje op mij lijkt, heb je ze al voor die tijd al lang opgegeten!
- 50 gram amandelmeel
- 10 gram cacaopoeder
- 3 Medjool dadels
- 1 grote rijpe avocado
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 15 gram kokosolie
- sap en rasp van 1 limoen
- Optioneel: vers fruit om te garneren, zoals frambozen.
- Haal de pitten uit de dadels. Doe het amandelmeel, cacaopoeder en de dadels in een hakmolen en maal dit fijn tot een kleverig ‘deeg’.
- Verdeel het ‘deeg’ over vijf cupcake vormpjes en druk het heel stevig aan met je vingers.
- Snijd de avocado door, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees eruit. Pureer het vruchtvlees in de hakmolen met de ahornsiroop, kokosolie, limoensap en limoenrasp. Het mengsel moet helemaal glad zijn.
- Schep het avocado-limoen mengsel voorzichtig in de cupcakevormpjes. Laat de mini ‘cheesecake’ bites in de koelkast opstijven voor minstens 2 tot 3 uur.
- Garneer ze eventueel met wat vers fruit alvorens te serveren.
Geniet ervan!
Gek op vegan cheesecake? Probeer dan ook mijn heerlijke vegan frambozen cheesecake eens!
Geef een reactie