
Ik ben gek op kikkererwten, en gebruik ze dan ook regelmatig. In soepen, curry’s of verwerkt als hummus.. en nu dus in deze heerlijke kikkererwtensalade met kerrie, kokos en rozijnen!
Wist je dat kikkererwten behoorlijk goed voor je zijn? Ze zijn laag in vetten en suikers, maar rijk aan vezels en plantaardige eiwitten. Plus ze vullen erg goed! Een prima keuze voor een plantaardig eetpatroon dus, die je gerust met regelmaat kan eten. De combinatie met kokosyoghurt, kerrie en rozijnen is extra lekker.
Deze kikkererwtensalade is lekker kruidig en een heel klein beetje pittig. De kokosyoghurt maakt het net even wat frisser en de rozijnen geven een zoetje aan de salade. Laat de rozijnen zeker niet weg, die maken het echt af!
Rozijnen bevatten wel (natuurlijke) fruitsuikers, maar in dit recept gebruiken we relatief weinig rozijnen (13 á 20 gram per portie). Toch liever minder suikers? Gebruik dan gedroogde abrikozen in plaats van rozijnen.
Je kan de kikkererwtensalade zo eten, maar ook serveren naast een groene salade, in een buddha bowl, of op een volkoren wrap met extra groenten, zoals ik heb gedaan. Geniet ervan!
- Blik of pot kikkererwten (uitlekgewicht 265 gram)
- 40 gram rozijnen
- 3 eetlepels Alpro Absolutely coconut (of andere ongezoete kokosyoghurt. Deze variant van Alpro is minder vet en suikervrij)
- 1 eetlepel kerriepoeder
- Halve eetlepel kurkuma
- 2 theelepels geraspte kokos
- 1 theelepel gemberpasta of zeer fijngehakte verse gember
- Halve theelepel (of meer naar smaak) sambal of Sriracha saus
- Klein scheutje citroensap
- Klein beetje peper en zout naar smaak
- Spoel de kikkererwten goed af en laat ze uitlekken in een zeef. Meng ze in een kom met de rozijnen en kokosyoghurt.
- Voeg het kerriepoeder, kurkuma, geraspte kokos, gemberpasta, sambal, citroensap en peper en zout toe. Meng alles goed door elkaar.
- Bewaar het in de koelkast of serveer direct.
Eet smakelijk!
Tip: Eet dit in een volkoren wrap of op een volkoren broodje met rucola, plakjes radijs, verse koriander en wat sesamzaadjes. Ook heel lekker met plakjes avocado!
Hallo, kan ik dit ook maken met gewone yoghurt en kokosrasp? Ik eet nog niet vegetarisch maar dit recept ziet er heerlijk uit. Alvast bedankt. Groetjes Elke
Hoi Elke,
(Zuivelvrije) Kokosyoghurt heeft echt een andere smaak (minder zurig en natuurlijk een echte kokossmaak) dan yoghurt van dierlijke zuivel.
In dit recept voeg ik ook met kokosyoghurt wat extra kokosrasp toe, maar de meeste smaak komt echt van de kokosyoghurt. Daarom raad ik je toch aan om voor de plantaardige kokosyoghurt te gaan.
Je kunt het krijgen bij Albert Heijn (van Alpro Absolutely Coconut, Abbot Kinney’s of AH huismerk ‘Yochurt’), Jumbo (van Alpro Absolutely Coconut, Jumbo Huismerk Coco Yogo, of Koko Dairy Free), Dirk (Koko Dairy Free, en tegenwoordig zelfs bij Lidl (We Love Coco). Lekker zijn ze allemaal (maar let goed op dat je de naturel variant pakt, bij sommige varianten wordt bijvoorbeeld aardbei toegevoegd!), prijstechnisch is de Koko Dairy Free het meest voordelig.
Hopelijk vind je het net zo lekker als dat ik het vind! En wat je niet gebruikt voor dit recept kan je natuurlijk gewoon zo eten, met wat vers fruit, muesli of nootjes erin.
Groetjes, Chantal