
In de categorie Vegan in 5 or less deel ik de meest simpele recepten met je, die slechts 5 ingrediënten bevatten. Soms zelfs minder! Ben jij ook zo gek op zoetigheid? Dan is dit receptje voor jou. Niet alleen snel, simpel en met weinig ingrediënten, maar ook nog gezond! Probeer eens mijn favoriete healthy snack: dadels met pindakaas en chocolade. Waanzinnig lekker!
Het mag eigenlijk geen recept heten, omdat het zo ontzettend makkelijk is om te maken. Je bent echt binnen een paar tellen klaar. Het voordeel is ook dat je deze ingrediënten eigenlijk altijd op voorraad kunt hebben omdat ze lang goed blijven. De dadels zijn overigens net zo lekker met alleen pindakaas of een andere notenpasta, dus zonder de chocolade. Ideaal voor als je helemaal geen geraffineerde suiker wil eten.
Dadels bevatten uiteraard ook suikers, maar wel nog een hoop vitaminen, mineralen en vezels. Gecombineerd met de pindakaas zorgt dit niet voor een flinke piek in je bloedsuikerspiegel. Koop wel goede verse dadels, niet de gedroogde en vaak gesuikerde variant.
Als je dit lekkere hapje eenmaal hebt geprobeerd weet ik zeker dat je ze vaker gaat maken! Geniet ervan!
- Verse Medjoul dadels (verkrijgbaar bij Albert Heijn, bij het fruitschap)
- Pindakaas of andere notenpasta naar keuze (zonder toegevoegde suiker of olie)
- Pure chocolade (minstens 70% cacao)
- Maak in de lengte een inkeping in de dadels en verwijder de pit.
- Schep er met een theelepeltje een beetje pindakaas in.
- Rasp of hak een klein beetje pure chocolade fijn en strooi dit over de dadels.
Geef een reactie