
Eigenlijk ontbijt ik vrijwel altijd met groente smoothies. Soms blijft het daar bij, maar er zijn ook dagen dat ik net even wat extra’s nodig heb om de ochtend vol energie door te komen. Dan eet ik graag deze gezonde ontbijtmuffins met banaan en havermout!
Het voordeel van deze lekkere ontbijtmuffins is dat ze vol natuurlijke ingrediënten zitten die goed vullen, zoals havermout, pindakaas, lijnzaad en banaan. De ontbijtmuffins bevatten weinig zoetmiddel en zijn gemaakt zonder ei, boter of olie. Kortom, gezond genoeg voor je ontbijt!
Je kan ze zo eten, maar beleggen met plakjes vers fruit is ook lekker. Nog een optie: ze doorsnijden en dun besmeren met een laagje plantaardige boter of suikervrije jam.
Je maakt ze gemakkelijk binnen een paar minuten. Ook voor kinderen is dit recept heel geschikt. Ze blijven buiten de koelkast een dag of vier goed. Ideaal voor ochtenden waarop je snel wil ontbijten of als je je ontbijt liever meeneemt. De gezonde ontbijtmuffins kunnen ook prima als tussendoortje, in de broodtrommel van je kinderen.
- 70 gram gemalen havermout / havermeel
- 50 gram havermout
- grote rijpe banaan
- 125 milliliter ongezoete plantaardige melk
- 4 eetlepels pindakaas
- 3 eetlepels ahornsiroop
- 2 eetlepels gebroken lijnzaad
- 3 theelepels kaneel
- 2 theelepels bakpoeder
- Het merg uit één vanillestokje (of een theelepel vanille extract)
- 20 gram pecannoten, in stukjes gebroken
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Pel de banaan en pureer of stamp deze tot moes in een kom.
- Voeg alle overige ingrediënten er aan toe en meng alles goed door elkaar.
- Vet een muffinvorm in of gebruik een siliconen muffinvorm. Een siliconen muffinvorm hoef je niet in te vetten. Verdeel het mengsel over 9 holtes en bak de ontbijtmuffins in 20 minuten gaar. Laat ze goed afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
Eet smakelijk!
Gek op muffins? Probeer dan ook mijn heerlijke vegan volkoren bananenbroodmuffins met walnoten eens!
Deze zien er allemaal heerlijk uit,
zeker uitproberen ?
Ja doen! Ze zijn heel lekker!