
Het allereerste recept wat ik op mijn blog met jullie wil delen is er één die ik zelf heel regelmatig maak: gezonde chocoladevla met avocado en banaan. Een lekker plantaardig ontbijt of dessert wat niet heel gezond lijkt, maar het stiekem wel is!
Misschien vind je het een beetje gek om avocado te gebruiken voor een zoet recept, maar de avocado maakt dit gerecht juist lekker romig. Daarbij krijg je gelijk een hoop gezonde voedingsstoffen en onverzadigde (goede!) vetten binnen. Geen zorgen, van de avocado proef je verder helemaal niets terug.
Deze gezonde chocoladevla is niet extreem zoet, maar heeft wel een heel rijke chocolade smaak.
Dit is een leuk en lekker recept voor kinderen. Het is snel en makkelijk te maken, en ze kunnen deze chocoladevla gewoon als ontbijt eten. Beter kan niet! Met dit recept maak je genoeg voor twee schaaltjes gezonde chocoladevla. Het is afgedekt in de koelkast prima één of twee dagen te bewaren.
- 2 gepelde middelgrote overrijpe bananen (met flink veel bruine spikkels op de schil)
- 1 rijpe grote avocado of 2 rijpe baby avocado’s
- 200 tot 250 ml ongezoete plantaardige melk
- 30 gram ongezoet cacaopoeder
- 30 gram ahornsiroop
- Optioneel: blauwe bessen, frambozen of geraspte kokos ter garnering
- Snijd de avocado(s) door de helft, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een blenderkan. Voeg alle overige ingrediënten toe aan de blender, begin met 200 ml plantaardige melk. Laat de blender draaien. Het mengsel blijft redelijk dik, dus stop daarom tussendoor de blender even en schraap met een pollepel het mengsel van de zijkanten naar beneden. Blijft het zo dik dat het niet goed mengt? Voeg dan een klein scheutje plantaardige melk toe.
- Als de chocoladevla goed gemengd is en er geen klontjes meer in zitten kan je het mengsel in twee schaaltjes schenken.
- Garneer eventueel met blauwe bessen, geraspte kokos of frambozen.
Geef een reactie