In de verschillende categorieën vind je al mijn recepten en blogposts over plantaardig eten en koken.
- Ik gebruik een heteluchtoven, de tijd en temperatuur is daar op gebaseerd. Heb jij een ander soort oven, dan kan het zijn dat je andere tijden en temperaturen aan moet houden.
- In mijn recepten maak ik regelmatig gebruik van een blender en hakmolen (zit vaak bij je staafmixer). Deze hulpmiddelen kan je voor niet al te veel geld kopen en maken het koken een stuk gemakkelijker!
- Mijn recepten zijn over het algemeen voor 2-3 personen. Mijn man en ik zijn allebei flinke eters! Maak je mijn recepten voor kleine eters, dan kan het goed zijn dat je wat over houdt. Dat is zeker geen straf, bijna al mijn recepten zijn de volgende dag ook echt nog heel lekker. Ook is het vaak mogelijk om het in te vriezen. Gooi je restjes dus niet weg!
- Al mijn recepten zijn 100% plantaardig!
Voordeel: plantaardig eten kan je altijd makkelijk tussendoor proeven. Geen zorgen om rauw vlees of ei dus! - Mijn boodschappen doe ik over het algemeen bij Albert Heijn. Geen reclame voor AH, maar hier kan ik gewoon de meeste artikelen krijgen die ik wil kopen. Mocht je bepaalde producten uit mijn recepten dus niet bij een andere supermarkt kunnen vinden, dan weet je waar je kunt kijken.
- Ik heb de voedingswaarde niet bij de recepten vermeld. Zelf heb ik een periode gehad (toen ik wat wilde afvallen) waarin ik het redelijk strikt bij hield en ik werd er niet happy van. Sinds ik dat los laat ben ik gelukkiger én beter op gewicht. Gebruik je gezonde verstand. Een eetlepel olie per dag is geen ramp, 10 eetlepels olie is een minder slim plan.
- Ik heb het wél vermeld als recepten vrij van noten, soja, geraffineerde suiker of gluten zijn. Houd er wel rekening mee dat de ingrediënten in principe allergenenvrij zijn, maar dat ze mogelijk wel sporen kunnen bevatten. Check dit zelf goed voor je het koopt, indien noodzakelijk.